Hoe het begon..

Aan de bar, tijdens een biertje, begon het te borrelen: het idee voor een stadsbrouwerij in de mooiste stad van het land. Het was al enige tijd geleden (zo’n 85 jaar) dat brouwerij de Kroon in Arnhem werd overgenomen. Sindsdien moet de stad het zonder eigen brouwerij doen. Dat kan natuurlijk niet…

Ondernemers Maarten de Keijzer en Christian Hageraats, beide bierliefhebbers in hart en nieren, beide ras-Arnhemmers, ontwikkelden samen het idee voor een brouwerij in Arnhem. Zodra de locatie bekend was, werden de ketels gekocht en de zoektocht naar de perfecte brouwmeester gestart. Al gauw kwamen ze bij Sophia terecht. En dat bleek een schot in de roos. Met de toewijding en passie waarmee Sophia het bier brouwt, kan het niet anders dan héérlijk smaken. Inmiddels wordt het brouwteam gecomplimenteerd door Angelo, Geboren en getogen Arnhemmer, bij wie het horecabloed door de aderen giert. Jurgen van Hummel completeert het Durs team en draagt zorg voor de Sales van de brouwerij en Koen is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie. 

Brouwerij Arnhem

Durs gaat door!

Ondertussen is ons bier te verkrijgen bij meer dan 200 locaties door heel Nederland. Daarnaast is onze opslag helemaal zelfstandig ‘off-grid’ en kunnen we in de zomer de opslag volledig CO2 neutraal koelen. De brouwerij is flink gegroeid in kwantitatief en kwalitatief opzicht. Ook hebben we vele AmbassaDurs, waaronder Theo Janssen, maar niet alleen Theo heeft ons voorruit geholpen, we zijn vele samenwerkingen aangegaan met lokale bedrijven waaronder bakkerijen, slagerijen, delicatesse winkels en boerderijen. Denk globaal, acteer lokaal

"Brouwerij Durs Brouwerij Durs, een dijk van een brouwerij te midden van de kalme burgerlijkheid. Hier wordt écht Arnhems bier gebrouwen, door een team waar niet alleen gedrevenheid, maar ook liefde en passie voor het goudgele geluk door de aderen stroomt. En dat proef je. Durs, Goed bier met een glimlach."

Wat ooit begon als ondeugend idee mondde uit in een mooie samenwerking tussen twee Arnhemse bierliefhebbers.

Arnhems bier

Brouwerij Durs is een dijk van een brouwerij te midden van de kalme burgerlijkheid. Hier wordt écht Arnhems bier gebrouwen, door een team waar niet alleen gedrevenheid, maar ook liefde en passie voor het goudgele geluk door de aderen stroomt. En dat proef je.

Met Durs brengen we een ode aan het Arnhemse water. De Sint-Jansbeek staat daarin centraal. Aan deze beek is de stad ontstaan. Al rond de 13 e eeuw stonden er verschillende brouwerijen langs de beek. Zij gebruikten het water uit de beek om het bier te brouwen. De hele stad genoot daarvan. De leerlooiers van de Looierstraat proostten na een dag looien met een Arnhems biertje, de mensen die in de wasserijen werkten, proostten na een dag wassen en schrobben met een Arnhems biertje. Hier was het bier belangrijk. Het was een beloning voor het harde werken en het kwam hier gewoon ‘uit de beek’. Om de stad te laten groeien, verdween de beek onder de stad.

Nu is ‘ie weer bovengronds, scheidt het noord van zuid en begeven we ons er omheen. Wij eren de beek, het Arnhems water. Het water dat bij de stad hoort, ons verbindt. Het water stroomt hier door onze aders, stroomt over onze kades, grijpt om zich heen en geeft ons adem. Wij geven het kleur, brengen het op smaak, we maken het ons en drinken het, tot het niet meer gaat.

Dikke Prins

”Dikke Prins”, oftewel Theo Janssen, een rasechte Ernemse cultheld. Hij veroverde met zijn voetbaltalent de harten in Arnhem, Amsterdam en Twente. Nu is de ‘Dikke Prins’ terug met zijn eigen bier. Een sterk blond bier met banaan- en Citrus tonen. Hopinvloeden en koriander smelten samen met de warmte van de alcohol en een appelschil voor de Durs. De Dikker Prins is niet alleen een mooi verhaal, maar ook nog eens geselecteerd voor de ‘Nederlandse Favoriete Bierlijst’ met een nominatie door de voorzitter van CRAFT Jos Oostendorp. Met de kwaliteit zit het dus ook nog eens heel goed en daar zijn we trots op! 

Durs circulair

Ons op een na belangrijkste ingrediënt, de bostel (gekookte granen), gaat na gebruik niet zomaar de prullenbak in! Dit gaat naar de koeien van Zuivelboerderij Ijsseloord die er lekker van smullen en ook brengen we een deel naar Bakkerij Tom van Otterloo, die hier een overheerlijk bostelbrood van bakt. Zo proberen wij ons steentje bij te dragen aan een circulair proces. Bij Brouwerij Durs staat duurzaamheid bovenaan, dit is ook doorgevoerd naar Durs Events. Het bijzondere is dat we van de bostel de broodjes laten maken voor de Wurs. We werken namelijk graag met lokale Arnhemse bedrijven samen om mooie producten te maken. Zo maakt Slagerij Putman de heerlijke bierworst met een geheim ingrediënt, creëert Bakkerij Tom van Otterloo een exclusief bostel puntbroodje en maakt Pickle de Winkel, samen met ons bier, van kleine of gek gevormde producten heerlijke mosterd, piccalilly, zuurkool, kimchi en meer voor ons. Zo proberen wij ons steentje bij te dragen aan een circulair proces en ‘superlokaal’ product! 

Siza

Brouwerij Durs werkt samen met ‘Siza’. De mensen die dagbesteding krijgen via ‘Siza’, pakken voor ons de 3-pack, 5-pack en de andere cadeauverpakkingen in. ‘Siza’ biedt ondersteuning en zorg aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en aan mensen met autisme of niet-aangeboren hersenletsel.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van onze nieuws, events en producten.

MIS NEKS MEER