Hoe het begon..

Aan de bar, tijdens een biertje, begon het te borrelen: het idee voor een stadsbrouwerij in de mooiste stad van het land. Het was al enige tijd geleden (zo’n 85 jaar) dat brouwerij de Kroon in Arnhem werd overgenomen. Sindsdien moet de stad het zonder eigen brouwerij doen. Dat kan natuurlijk niet…

Ondernemer Maarten de Keijzer, bierliefhebber in hart en nieren, en echte Ernhemmer, ontwikkelden het idee voor een brouwerij in Arnhem. Zodra de locatie bekend was, werden de ketels gekocht en de zoektocht naar de perfecte brouwmeester gestart. 

Brouwerij Arnhem

Wat ooit begon als ondeugend idee, groeide uit tot Ernhems trots! 

Arnhems bier

Durs brengt een ode aan het Arnhemse water. De Sint-Jansbeek staat daarin centraal. Aan deze beek is de stad ontstaan. Al rond de 13e eeuw stonden er verschillende brouwerijen langs de beek. Zij gebruikten het water uit de beek om het bier te brouwen. De hele stad genoot daarvan. De leerlooiers van de Looierstraat proostten na een dag looien met een Arnhems biertje, de mensen die in de wasserijen werkten, proostten na een dag wassen en schrobben met een Arnhems biertje. Hier was het bier belangrijk. Het was een beloning voor het harde werken en het kwam hier gewoon ‘uit de beek’. Om de stad te laten groeien, verdween de beek onder de stad.

Nu is ‘ie weer bovengronds, scheidt het noord van zuid en begeven we ons er omheen. Wij eren de beek, het Arnhems water. Het water dat bij de stad hoort, ons verbindt. Het water stroomt hier door onze aders, stroomt over onze kades, grijpt om zich heen en geeft ons adem. Wij geven het kleur, brengen het op smaak, we maken het ons en drinken het, tot het niet meer gaat.

Durs circulair

Ons op een na belangrijkste ingrediënt, de bostel (gekookte granen), gaat na gebruik niet zomaar de prullenbak in! Dit gaat naar de koeien van Zuivelboerderij Ijsseloord die er lekker van smullen en ook brengen we een deel naar Bakkerij Tom van Otterloo, die hier een overheerlijk bostelbrood van bakt. Zo proberen wij ons steentje bij te dragen aan een circulair proces.

We werken graag met lokale Arnhemse bedrijven samen om mooie producten te maken. Zo maakt Slagerij Putman de heerlijke bierworst met een geheim ingrediënt, creëert Bakkerij Tom van Otterloo een exclusief bostel puntbroodje en maakt Pickle de Winkel, samen met ons bier, van kleine of gek gevormde producten heerlijke mosterd, piccalilly, zuurkool, kimchi en meer voor ons. Zo proberen wij ons steentje bij te dragen aan een circulair proces en ‘superlokaal’ product!

Siza

Brouwerij Durs heeft een samenwerking met Siza. Personen die dagelijkse ondersteuning krijgen via Siza verpakken onze 3-packs, 5-packs en andere cadeauverpakkingen. Siza biedt ondersteuning en zorg aan mensen met lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperkingen en aan mensen met autisme of verworven hersenletsel.