Poppy

Een krachtig eerbewijs


Sterk amber 8,7% – 33 cl

Deze amberkleurige tripel is een subtiel samenspel van licht gebrande mouten en hoppen. Een frisse zoetheid van
gedroogd citrusfruit, gecaramelliseerde banaan en toffee zijn mooi in balans met het aangename alcoholwarmende
karakter. Speciaal door brouwerij Durs uit Arnhem gebrouwen ter gelegenheid rondom de herdenking van de Slag om Arnhem en de Tweede Wereldoorlog.

Ingrediënten

Water, gerstemout, tarwe, suiker en hop

Alcoholpercentage

8,7%

Kenmerken

Bitterheid: 22 IBU / Kleurenprofiel: 34 EBC

Bier en spijs

Deze glijdt er heerlijk in samen met een vlees- of wildgerecht. Gewoon zin in een borrelplankje? Pittige kaas past hier ook heel goed bij.

Ons bier Poppy

Brouwerij Durs heeft speciaal voor het Airbornemuseum een limited edition ‘Poppy’ gebrouwen, een heerlijke amber tripel. Dit bier is gebrouwen om het museum, de herdenking en de verhalen extra onder de aandacht te brengen.

Naam

De klaproos (Poppy) is het hoofdsymbool van de herdenking. De klaproos wordt jaarlijks door veel Britten op de kleding gedragen, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Dit symbool is ontstaan door het gedicht ‘In Flanders Fields’ van de Canadese arts, militair en dichter John McCrea. Hierin vertelt McCrea over de talloze klaprozen die tussen de oorlogsgraven bloeiden. Sindsdien is de ‘Poppy’ een eerbewijs aan slachtoffers van gewapende conflicten en staat de klaproos symbool voor hoop in de toekomst.

Diverse bedrijven gingen je al voor, maar ook jij kan Durs schenken. Denk aan onze Poppy, of wat dacht je van een Dakhaas, Schuume of Flierefluiter? 

Ook Durs schenken?

Ga je voor deze heerlijke amber tripel of voor een van onze andere Durs’lessers?

Hier vind je onze verkooppunten