Nieuws

Durs: een ode aan het water

By 3 maart 2020 No Comments

Durs brengt ode aan het Arnhemse water. De Sint-Jansbeek staat daarin centraal. Aan deze beek is de stad ontstaan. Al rond de 13 e eeuw stonden er verschillende brouwerijen langs de beek. Zij gebruikten het water uit de beek om het bier te brouwen. En de hele stad genoot daarvan. Onze brandmovie toont onze ode aan het water. 

Te midden van de kalme burgerlijkheid stroomt het water waar het niet gaan kan. Het scheidt noord van zuid, baant zich een weg door het midden en loopt langs een toren waar niemand meer wat over wil horen.

Het wil vooruit, snel en voor eeuwig. Het innoveert, verduurzaamt en stuwt. De mensen stopten het dicht, verborgen het en waren het vergeten. Nu begeven ze zich eromheen, moeten ze wijken en wennen aan het schoon dat het ze komt brengen.

Maar hier is waar wij samenkomen, heuvels trotseren en proosten. Waar het groen is en soms grijs, maar vooral het geel zwart ons verbindt. Waar normaal doen niet normaal is, maar juist dat zorgt voor verbintenis. Het water loopt hier door onze aders, stroomt over onze kades, grijpt om zich heen en geeft ons
adem.

Waar we drinken mengt het zich, waar we vieren verbindt het zich aan ons verleden, heden en toekomst. We geven het kleur, brengen het op smaak, we maken het ons en drinken tot het niet meer gaat.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten