Nieuws

Opening Arnhemse brouwerij Durs

By 10 november 2019 maart 3rd, 2020 No Comments

Op zaterdag 9 november was het eindelijk zover: de officiële opening van Brouwerij Durs. In het Posttheater, waar de opening werd gevierd, sloeg burgemeester Ahmed Marcouch het eerste vat aan. De enige ècht Arnhemse brouwerij is na 85 jaar eindelijk een feit.

Lokaal gebrouwen

Lokaal gebrouwen bier heeft de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt in Nederland. Arnhem bleef daarin echter achter. Sinds brouwerij De Kroon 85 jaar geleden werd overgenomen, moet onze stad het zonder eigen brouwerij doen. Dit was voor Arnhemse ondernemers Maarten de Keijzer en Christian Hageraats, beiden bierliefhebbers in hart en nieren, dé reden om de handen ineen te slaan en een echte ‘Ernemse’ brouwerij op te richten.

Brouwerij Durs

De oprichting is tot nu toe succesvol verlopen: het eerste verkooppunt is inmiddels een feit: bij het Nederlands Watermuseum in Arnhem zij de bieren van Durs sinds vorige week verkrijgbaar. De komende tijd zullen er nog veel meer Arnhemse verkoopadressen volgen. Op dit moment zijn er zes bieren klaar, is er één in ontwikkeling en liggen er recepten klaar voor maar liefst twintig bieren. Brouwerij Durs is klaar om de Arnhemse harten te veroveren.

Proeflokaal

De brouwerij bevindt zich midden in de stad, in hartje Klarendal, boven restaurant Goed Proeven. In het pand bevindt zich tevens een proeflokaal dat voor
verschillende doeleinden gebruikt kan worden, zoals bierproeverijen en bedrijfsevenementen.

Durs

De naam Durs is ontstaan vanuit het Arnhemse dialect, waar durs dorst betekent. Het merk brengt een ode aan de (geschiedenis van de) stad, waarin de Jansbeek een grote rol speelt. Dat is namelijk het water waaraan de stad ontstaan is én het water waaraan de bierbrouwerijen rond de middeleeuwen aan gevestigd stonden, om het voor de brouw te gebruiken. Water is immers essentieel voor het brouwen van bier.

Door Ernemmers, voor Ernemmers. Hejje durs?

Brouwerij Arnhem

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten